Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Звернення Президента України з нагоди Дня пам’яті та примирення

Звернення Президента України з нагоди Дня пам’яті та примирення
8 Тра 2021 16:40 | Новини України

Шановні громадяни!

Ми живемо у світі, де існує понад сім тисяч різних мов. Але є одна, особлива, яка щороку 8 травня, у День пам’яті та примирення, об’єднує багато народів світу. Коли ми плачемо однією мовою. Коли ми мовчимо однією мовою. Це мова безмежної шани й поваги до пам’яті про мільйони людей, які загинули у Другій світовій війні.

Сьогодні ми вклоняємось перед усіма, хто захищав від нацизму рідну українську землю, захищав світ, перед усіма, хто загинув у роки Другої світової війни. Ветерани, які протидіяли нацистам, підпільники, військовополонені, остарбайтери, бранці концтаборів, діти війни, цивільне населення та кожен, хто постраждав від нацистської окупації.

У 1945 році, в ніч з 8 на 9 травня, планета зустріла першу хвилину миру. На одну хвилину людство чекало шість років. Або майже 3 мільйони 160 тисяч хвилин Другої світової війни.

Коли в кожну з цих хвилин на планеті гинули десятки людей.

Гинуло щонайменше 20 людей щохвилини.    

І тому ця мить мала таке значення. Це було падіння режиму, який стояв на шляху людства до подальшого фізичного існування як такого. Це була капітуляція режиму, який загороджував людству шлях у світ без антисемітизму, ксенофобії, расизму й нетерпимості. 

Оставить комментарий

avatar
250