Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент затвердив Положення про Центр протидії дезінформації

Президент затвердив Положення про Центр протидії дезінформації
7 Тра 2021 22:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 187/2021 «Питання Центру протидії дезінформації», яким затвердив Положення про ЦПД.

Згідно з документом, гранична чисельність працівників Центру становить 52 особи. Кабінет Міністрів повинен у двотижневий строк визначити умови оплати праці співробітників Центру.

Відповідно до Положення, Центр підпорядкований Раді національної безпеки і оборони України. Загальне спрямування та координацію його діяльності здійснює секретар РНБО.

Центр протидії дезінформації очолює керівник, якого призначає та звільняє з посади Президент України за поданням секретаря РНБО.

ЦПД забезпечує протидію як наявним, так і прогнозованим загрозам нацбезпеці та національним інтересам в інформаційній сфері, виявляє та протидіє дезінформації, пропаганді, деструктивним інформаційним впливам і кампаніям, а також має запобігати спробам маніпулювання громадською думкою.

Центр повинен проводити аналіз та моніторинг подій і явищ у інформаційному просторі, стану інформаційної безпеки та присутності України у світовому інформаційному просторі.

Оставить комментарий

avatar
250