Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Підписання Декларації про європейську перспективу України наближає повноцінну інтеграцію у Європейський Союз – Володимир Зеленський

Підписання Декларації про європейську перспективу України наближає повноцінну інтеграцію у Європейський Союз – Володимир Зеленський
4 Тра 2021 19:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський разом з лідерами Естонії, Латвії та Литви на запрошення Президента Польщі Анджея Дуди третього травня цього року взяв участь в урочистостях з нагоди 230-ї річниці ухвалення Конституції Речі Посполитої – першого такого документа у Європі, зіставного із сучасними конституціями, який набув чинності.

Під час візиту відбулася дискусія лідерів щодо нашого спільного майбутнього у Європі та основних викликів, які постали перед європейцями. Було підтверджено, що невід’ємними цінностями для наших суспільств є: свобода, суверенітет, територіальна цілісність, демократія, верховенство права, рівність та солідарність. Це відображено в підписаній лідерами Польщі, України, Естонії, Латвії та Литви п’ятисторонній декларації: Європа, що об’єднується, повинна бути відкритою для всіх країн та народів, які поділяють спільні цінності. Це – важливий сигнал підтримки євроінтеграційних прагнень України.

Володимир Зеленський та Анджей Дуда підписали й спільну двосторонню Декларацію про європейську перспективу України. Це вже другий подібний документ, укладений Україною з державою Євросоюзу. Як відомо, в березні цього року була підписана декларація з Литвою. Текст спільної декларації лідерів закріплює, що наша держава має європейську перспективу відповідно до статті 49 Договору про Євросоюз.

Оставить комментарий

avatar
250