Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент наголошує на необхідності ефективної демонополізації, розвитку конкуренції та деолігархізації – Олег Устенко

Президент наголошує на необхідності ефективної демонополізації, розвитку конкуренції та деолігархізації – Олег Устенко
21 Кві 2021 19:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський має намір боротися зі всією олігархічною системою, а не з конкретним олігархом. Мета Глави держави – створення однакових для всіх і сприятливих умов ведення бізнесу, наголосив радник Президента України з питань економіки Олег Устенко.

«Олігархи зупиняють розвиток економіки. Вони живуть досить непогано й розуміють, як жити в такій економіці, і блокують її розвиток, бо їм не потрібна конкуренція. Для них важливо лишати в економіці високий рівень монополізму, блокувати розвиток конкуренції… У моєму розумінні, якби не така консервація, яка відбувалась у питанні олігархату, ми б давно отримали ВВП України не 165 мільярдів доларів, як у минулому році, а в межах 400 мільярдів доларів», – наголосив Олег Устенко в інтерв’ю українському ЗМІ.

За його словами, якщо держава зуміє зменшити вплив монополій і розблокувати розвиток економіки, то отримає стале зростання ВВП та розв’яже низку проблем, зокрема трудової міграції та низького рівня добробуту українців у порівнянні з сусідніми країнами тощо.

Оставить комментарий

avatar
250