Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський підписав закон про врегулювання колекторської діяльності

Володимир Зеленський підписав закон про врегулювання колекторської діяльності
12 Кві 2021 13:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості» № 1349-ІХ, який парламент підтримав 19 березня 2021 року.

Документ покликаний захистити боржників від дій недобросовісних колекторів.

Сьогодні в Україні нараховується понад 200 так званих колекторських компаній, до послуг яких звертаються фінансові установи у випадках наявності простроченої заборгованості у своїх клієнтів. Проте ця сфера в Україні залишається погано врегульованою на законодавчому рівні, тому колектори нерідко діють із порушеннями законодавства для спонукання боржників повернути борг.

Підписаний Президентом закон запроваджує чіткі правила поведінки як для кредиторів, так і для колекторів під час врегулювання проблемної заборгованості.

Документ встановлює вимоги до кредитодавців та колекторських компаній, зокрема: дотримуватися етичної поведінки з боржником; інформувати його у разі залучення колекторської компанії або відступлення права вимоги новому кредитору; укладати договори лише з компаніями, включеними до реєстру колекторських компаній, який веде НБУ; контролювати дії залучених колекторських компаній. За недотримання цих вимог передбачені штрафи.

Оставить комментарий

avatar
250