Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Радник Президента України: Очікуємо, що зростання ВВП у 2021 році буде більшим, ніж 4%

Радник Президента України: Очікуємо, що зростання ВВП у 2021 році буде більшим, ніж 4%
7 Кві 2021 20:40 | Новини України

Тривають технічні консультації з Міжнародним валютним фондом щодо підписання попередньої угоди про продовження програми співпраці з Фондом. Про це повідомив радник Президента України з питань економіки Олег Устенко в ефірі 24 каналу.

«Staff level agreement – це така угода, яка попередньо підписується між усіма сторонами, у нашому випадку – між державою Україна та МВФ. Тобто це попереднє порозуміння щодо того, яким чином буде побудована програма (співпраці з МВФ. – Ред.). Так, ми очікуємо на підписання цього попереднього узгодження – staff level agreement, про що говорив міністр фінансів», – сказав він.

Олег Устенко зазначив, що перемовини з МВФ відбуваються за декількома напрямками. Зокрема, Міністерство фінансів обговорює з Фондом підготовку державного бюджету на наступний рік, зменшення бюджетного дефіциту та боргового навантаження в наступні роки.

На рівні Національного банку України тривають технічні консультації з МВФ щодо монетарної політики, інституційного посилення центробанку, зокрема підвищення незалежності НБУ. Олег Устенко нагадав, що Президент Володимир Зеленський, коли представляв Кирила Шевченка як очільника НБУ влітку минулого року, наголошував на важливості забезпечення незалежності цієї інституції.

Оставить комментарий

avatar
250