Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ігор Жовква обговорив з дипломатичним радником Президента Словаччини актуальні питання двосторонньої співпраці та відносин України з ЄС

Ігор Жовква обговорив з дипломатичним радником Президента Словаччини актуальні питання двосторонньої співпраці та відносин України з ЄС
6 Кві 2021 20:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів телефонну розмову з дипломатичним радником Президента Словацької Республіки Яною Кобзовою.

Ігор Жовква поінформував про ескалацію безпекової ситуації на сході України, відзначивши суттєве збільшення кількості порушень режиму припинення вогню та нарощування російського військового контингенту вздовж українсько-російського кордону. Співрозмовники погодилися з важливістю політичного тиску на РФ з метою дотримання Москвою своїх зобов’язань у межах Мінських домовленостей.

Заступник керівника Офісу Президента України та дипломатичний радник Президента Словаччини обговорили перебіг реалізації домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту Володимира Зеленського до Словацької Республіки у вересні 2020 року.

У цьому контексті Ігор Жовква наголосив на важливості якнайшвидшого відновлення повноцінного функціонування Міжнародного аеропорту «Ужгород». Було позитивно оцінено прогрес у врегулюванні технічних питань, пов’язаних з імплементацією українсько-словацької Угоди про функціонування аеропорту «Ужгород».

Оставить комментарий

avatar
250