Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент України провів телефонну розмову з Президентом Естонії

Президент України провів телефонну розмову з Президентом Естонії
31 Бер 2021 18:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Естонської Республіки Керсті Кальюлайд.

У фокусі уваги переговорів глав держав були питання протидії поширенню пандемії коронавірусу та забезпечення належної процедури вакцинації населення, яка наразі триває і в Україні, і в Естонії. Співрозмовники наголосили на важливості забезпечення належного доступу країн до сертифікованих вакцин.

Президент України висловив подяку за тверду підтримку Таллінном суверенітету й територіальної цілісності нашої країни, передусім у контексті непостійного членства Естонії у Раді Безпеки ООН у 2020-2021 роках.

Глава Української держави ознайомив Керсті Кальюлайд з безпековою ситуацією на лінії розмежування на Донбасі та наголосив, що в останні тижні спостерігається небезпечна тенденція до збільшення кількості порушень режиму припинення вогню та кількості загиблих.

«Кількість порушень режиму тиші збільшилася, але ми працюємо над тим, щоб режим припинення вогню функціонував так само, як і торік, коли обстрілів, поранень та смертей на Донбасі було в десятки разів менше», – наголосив Володимир Зеленський.

Оставить комментарий

avatar
250