Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Відбулося XXIX засідання Консультаційного комітету Президентів України та Польщі у форматі відеоконференції

Відбулося XXIX засідання Консультаційного комітету Президентів України та Польщі у форматі відеоконференції
29 Бер 2021 19:40 | Новини України

За участю заступника керівника Офісу Президента України Ігоря Жовкви та державного секретаря Канцелярії Президента Республіки Польща Кшиштофа Щерського відбулося XXIX засідання Консультаційного комітету Президентів України та Республіки Польща, яке пройшло у форматі відеоконференції.

На початку засідання йшлося про стан реалізації домовленостей, досягнутих під час візиту Президента Польщі Анджея Дуди в Україну 12 жовтня 2020 року.

Співголови Комітету обговорили розвиток ситуації з пандемією COVID-19 в Україні та Польщі, а також заходи, що вживаються з метою подолання наслідків коронавірусу.

У контексті обговорення комплексу безпекових питань Ігор Жовква поінформував співрозмовника про загострення ситуації на сході України та кроки, що їх здійснює українська сторона для мирного врегулювання російсько-української війни.

Кшиштоф Щерський підтвердив незмінну підтримку з боку офіційної Варшави суверенітету й територіальної цілісності нашої держави у межах міжнародно визнаних кордонів. Він також висловив готовність Польського головування в ОБСЄ у 2022 році приділяти цьому питанню особливу увагу. Сторони домовилися розвивати взаємодію у протидії поширенню дезінформації, зокрема з огляду на створення відповідного Центру в Україні.

Оставить комментарий

avatar
250