Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент закликав політиків не дискредитувати процес вакцинації через амбіції

Президент закликав політиків не дискредитувати процес вакцинації через амбіції
27 Бер 2021 15:40 | Новини України

На тижні, що минає, Україна отримала 215 тисяч доз вакцини проти коронавірусу від китайського виробника Sinovac Biotech і очікує наступну партію препарату найближчими тижнями. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський.

Глава держави зауважив, що підписаний контракт передбачає майже 2 мільйони доз вакцини.

«Окрім Китаю, вакцину від Sinovac використовують уже 18 країн світу. Зокрема Туреччина, де щеплення нею отримали Президент Ердоган і Патріарх Варфоломій», – зазначив Володимир Зеленський.

Крім того, за його словами, щеплення вакциною CoviShield від AstraZeneca в Індії та Європі зробили майже 50 мільйонам осіб, що красномовно свідчить про визнання її безпечності та якості.

«Кількість вакцинованих і темп вакцинації в Україні зростають щоденно. Звісно, ці показники ще далекі від ідеалу, але треба визнати, що з відставанням від плану вакцинації зіткнулись і всі країни Європейського Союзу. Ми активно працюємо для успішного виконання плану вакцинації в Україні. Для цього важливими є й готовність суспільства робити щеплення, і забезпечення України достатньою кількістю вакцин», – наголосив Володимир Зеленський.

Оставить комментарий

avatar
250