Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент затвердив Стратегію воєнної безпеки України

Президент затвердив Стратегію воєнної безпеки України
25 Бер 2021 20:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 25 березня 2021 року «Про Стратегію воєнної безпеки України». Відповідний указ № 121/2021 Глава держави підписав 25 березня.

Такий стратегічний документ в Україні підготовлено вперше. Стратегія є документом оборонного планування, мета якого – забезпечення реалізації державної політики у сфері оборони та визначення шляхів реалізації пріоритетів державної політики у воєнній сфері, сферах оборони та військового будівництва.

Документ передбачає запровадження комплексного всеосяжного підходу до оборони України в умовах воєнної загрози національній безпеці, пов’язаної з використанням гібридних методів.

Всеосяжна оборона України відповідає закріпленому Статутом ООН суверенному невід’ємному праву кожної держави на самооборону від агресії та не має на меті досягнення воєнного паритету з Російською Федерацією, що призвело б до надмірної мілітаризації держави, а передбачає підтримання балансу та поєднання воєнних і невоєнних засобів для забезпечення воєнної безпеки України.

Оставить комментарий

avatar
250