Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Більшість українців очікує, що мешканці тимчасово окупованих територій матимуть доступ до держпослуг – дослідження

Більшість українців очікує, що мешканці тимчасово окупованих територій матимуть доступ до держпослуг – дослідження
17 Бер 2021 16:40 | Новини України

Постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич представив результати опитування «Думки та погляди населення України щодо збройного конфлікту на території України», які є важливими для імплементації та застосування в Україні елементів перехідного правосуддя.

«Концепція захисту прав людини під час збройного конфлікту та подолання його наслідків – концепція перехідного правосуддя – наразі ґрунтовно опрацьовується в Офісі Президента», – розповів Антон Кориневич під час презентації результатів дослідження в Офісі Глави держави.

За його словами, перехідне правосуддя – це не тільки питання судочинства, воно також передбачає відшкодування збитків, завданих під час збройного конфлікту; інституційні реформи заради неповторення війни; відповідальність за найтяжчі злочини; право знати правду про перебіг війни.

Постійний представник Президента України в АР Крим зазначив, що в кожної держави, яка мала досвід збройних конфліктів, була модель перехідного правосуддя, і не існує єдиного універсального підходу.

Оставить комментарий

avatar
250