Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Юлія Свириденко: Працюємо над пакетом заходів для стимулювання економічного зростання у 2021-2022 роках

Юлія Свириденко: Працюємо над пакетом заходів для стимулювання економічного зростання у 2021-2022 роках
17 Бер 2021 14:40 | Новини України

Триває розробка нового пакету заходів, які мають стимулювати українську економіку у 2021-2022 роках. Про це заявила заступник керівника Офісу Президента України, голова Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва Юлія Свириденко під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава».

«Минулий рік був надскладним для всього світу, і Україна не стала винятком. Найсильніше пандемія вразила сферу послуг. Наприклад, додана вартість у готельному бізнесі скоротилися на 30%, а промислове виробництво в Україні впало на 5,2%. Але загальні показники говорять, що ми пройшли випробування 2020 роком успішно», – сказала Юлія Свириденко.

За її словами, цьому сприяло й фіскальне стимулювання, і монетарна політика, і низка урядових рішень, а також активна позиція самих представників малого, середнього та мікробізнесу. Як результат, ВВП України, попри песимістичні очікування падіння на 8%, зменшився лише на 4,2%.

Заступник керівника Офісу Президента нагадала про запроваджену урядом з ініціативи Глави держави програму, яка стимулювала збереження робочих місць шляхом компенсування роботодавцям 2/3 заробітної платні найманих працівників. Цією програмою скористалися 365 тис. працівників. Також була надана державна підтримка фізичним особам – підприємцям, у яких є діти до 10 років. Крім того, 500 тис. осіб отримали 8 тис. грн матеріальної допомоги, що дало їм змогу пережити запровадження обмежувальних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Оставить комментарий

avatar
250