Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Кирило Тимошенко: Основна мета «Великої реставрації» – збереження культурної спадщини, що важливо для держави й особисто для Президента

Кирило Тимошенко: Основна мета «Великої реставрації» – збереження культурної спадщини, що важливо для держави й особисто для Президента
10 Бер 2021 13:40 | Новини України

Основна мета програми Президента України «Велика реставрація» – це збереження об’єктів української культурної спадщини, модернізація туристичної інфраструктури країни та знайомство українців з рідною землею. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час участі у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура, медіа, туризм».

Він зауважив, що в умовах пандемії COVID-19 та запроваджених у багатьох країнах обмежувальних заходів українці не мали змоги їздити за кордон і захотіли більше дізнатися про Україну, відвідати місцеві туристичні та культурні об’єкти.

«Саме тому Президент ухвалив рішення про нову програму в межах проекту «Велике будівництво» – це «Велика реставрація». Це відбудова та реставрація об’єктів культурної спадщини, музеїв, театрів, фортець, замків», – повідомив Кирило Тимошенко.

За його словами, в Україні багато цікавих історичних та культурних об’єктів, які довгий час залишалися без уваги держави, перебувають у занедбаному стані та з кожним роком дедалі більше руйнуються.

Оставить комментарий

avatar
250