Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ігор Жовква провів робочі консультації з головним зовнішньополітичним радником Президента Литовської Республіки

Ігор Жовква провів робочі консультації з головним зовнішньополітичним радником Президента Литовської Республіки
5 Бер 2021 17:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква на запрошення литовської сторони провів у Вільнюсі робочі консультації з головним зовнішньополітичним радником Президента Литовської Республіки Астою Скайсгірітє.

Ігор Жовква та Аста Скайсгірітє відзначили спільну налаштованість підтримувати високу динаміку двостороннього політичного діалогу попри наявні обмеження, пов’язані з протидією поширенню коронавірусу.

Співрозмовники обговорили заходи, яких вживають в Україні та Литві у контексті подолання другої хвилі COVID-19 та забезпечення щеплення громадян якісними сертифікованими вакцинами. У цьому зв’язку заступник керівника Офісу Президента високо оцінив ініціативу литовської сторони щодо передачі Україні (на безкоштовній основі) певної кількості вакцин проти COVID-19 після формування у Литві відповідних залишків.

«Хочу також окремо подякувати Литві за лідерство у порушенні в рамках Євросоюзу питання стосовно надання країнам-партнерам доступу до отримання вакцини від коронавірусу. Створення такого механізму передачі вакцини від ЄС є потужним сигналом солідарності з Україною», – наголосив Ігор Жовква.

Оставить комментарий

avatar
250