Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Маємо вдихнути нове життя в українське село – Президент

Маємо вдихнути нове життя в українське село – Президент
4 Бер 2021 15:40 | Новини України

Реформування села та реалізацію програми «Нове село» обговорили на нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

У ній взяли участь віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, радник віце-прем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олександр Марінов.

У межах програми «Нове село» в сільській місцевості збудують «Центри тяжіння» за прикладом сервісних зон у Щасті та Новотроїцькому. Це сучасні простори, у яких працюватимуть ЦНАПи, відділення пошти, аптека з програмою «Доступні ліки», опорні пункти поліції, магазини, сервісні центри, пожежний пункт, медичний центр тощо. Навколо має бути облагороджена територія зі спортивним комплексом, дитячими майданчиками, кінотеатром чи концертним залом, сільськими клубами, сучасним освітленням, відремонтованим дорожнім покриттям, вело- та біговими доріжками.

Оставить комментарий

avatar
250