Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент підписав закон щодо посилення відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки

Президент підписав закон щодо посилення відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки
1 Бер 2021 14:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки» № 1187-ІХ, який Верховна Рада ухвалила третього лютого 2021 року.

Документ спрямований на посилення захисту довкілля, запобігання пожежам у природних екосистемах, підвищення ефективності управління та контролю у цій сфері, посилення адміністративної відповідальності за порушення правил пожежної безпеки.

Так, зростають розміри штрафів за порушення правил пожежної безпеки на залізничному, морському і річковому транспорті; за порушення вимог пожежної безпеки, а також за використання пожежної техніки та засобів пожежогасіння не за призначенням; за початок роботи новоутворених підприємств без зареєстрованої декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки.

Крім того, збільшуються штрафи за невиконання законних вимог представників центрального органу виконавчої влади з питань цивільного захисту та контролю за станом захисту територій від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Оставить комментарий

avatar
250