Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент України: Маємо забезпечити кожного українця швидкісним інтернетом у будь-якому куточку нашої країни

Президент України: Маємо забезпечити кожного українця швидкісним інтернетом у будь-якому куточку нашої країни
26 Лют 2021 20:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський обговорив з профільними міністрами цифровізацію економіки, а також стратегію розвитку культури та спорту на найближчі роки.

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив Главі держави про цілі, яких його відомство має намір досягти. Зокрема, у планах – переведення 100% державних послуг в онлайн, також триває робота в напрямку розвитку е-демократії. До швидкісного інтернету повинні мати доступ близько 95% українців, а частка ІТ-індустрії в економіці має становити не менш як 10% ВВП. Крім того, державні об’єкти критичної інформаційної інфраструктури повинні бути забезпечені кіберзахистом.

За словами Михайла Федорова, на сьогодні вже близько 500 тис. українців пройшли курси цифрової освіти. До швидкісного інтернету мають підключення 2,5 млн осіб. Цього року якісним інтернетом буде забезпечено близько 6,5 тис. соціальних об’єктів, зокрема лікарні та школи. Також буде забезпечений швидкісний інтернет уздовж основних автотрас.

Оставить комментарий

avatar
250