Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

​Президент на засіданні Ради розвитку громад та територій: Для остаточного завершення децентралізації маємо вирішити кілька важливих завдань

​Президент на засіданні Ради розвитку громад та територій: Для остаточного завершення децентралізації маємо вирішити кілька важливих завдань
25 Лют 2021 15:40 | Новини України

Для завершення децентралізації необхідно внести зміни до Конституції України щодо відносин між центральними та місцевими органами влади, а також ухвалити законодавство про місцеві референдуми та стосовно самоврядування у міських громадах. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час засідання Ради розвитку громад та територій у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30».

Глава держави наголосив, що децентралізація нарешті не імітується, а реально втілюється у життя. Він зазначив, що рівень життя, безпеки, здоров’я, освіти, комфорту й добробуту українців залежить від рівня взаємодії між органами влади.

«Ми зробили все, щоб створити спроможні громади, які зможуть вирішувати більшість питань свого сьогодення і нашого з вами майбутнього», – сказав Президент.

Володимир Зеленський нагадав, що вже запроваджено нову систему районів, впорядковано розподіл повноважень між районами та громадами – громади отримали кошти, повноваження та ресурси, зокрема земельні. Водночас центральна влада продовжує масштабну програму «Велике будівництво», щоб створити в кожній області України сучасну інфраструктуру – дорожню, освітню, медичну, спортивну, культурну, туристичну тощо.

Оставить комментарий

avatar
250