Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Заступник керівника Офісу Президента: Маємо створити умови для дотримання принципів гідності пацієнтів у медзакладах

Заступник керівника Офісу Президента: Маємо створити умови для дотримання принципів гідності пацієнтів у медзакладах
24 Лют 2021 20:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська взяла участь у презентації проекту Методичних рекомендацій щодо дотримання принципів гідності пацієнтів у лікарні, які були підготовлені за результатами роботи з медичними закладами у трьох пілотних областях.

У зустрічі взяли участь народні депутати – члени парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, представники Міністерства охорони здоров’я та Національної служби здоров’я, керівники лікарень, представники міжнародних партнерів та громадськості.

За словами Юлії Соколовської, сьогодні потребують обговорення, здавалося б, звичні донедавна речі: чи повинен лікар стукати у двері палати, заходячи до пацієнта; чи коректне використання мобільного телефону лікарем під час огляду пацієнтів; чи є нормою, коли немедичний персонал (сторонні люди) присутні при обстеженнях чи інтервенціях та обговоренні чутливої медичної інформації, зокрема результатів аналізів пацієнта та діагнозу, тощо. Тому дуже важливо продовжувати публічний діалог щодо забезпечення гідності пацієнтів.

Оставить комментарий

avatar
250