Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з очільниками зовнішньополітичних відомств Франції та Німеччини

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з очільниками зовнішньополітичних відомств Франції та Німеччини
30 Тра 2019 20:45 | Новини України

30 травня у Києві Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Міністром Європи та закордонних справ Французької Республіки Жан-Івом Ле Дріаном і Федеральним міністром закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Гайко Маасом.

Глава держави відзначив особливу роль Франції та Німеччини у врегулюванні ситуації на сході України, зокрема в рамках Нормандського формату.

«Хочу ще раз подякувати Президентові Франції Еммануелю Макрону за вітання з перемогою на виборах і за зустріч ще до того, як я став Президентом України. Хочу також подякувати німецькій стороні за те, що в мене була дуже предметна розмова з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель щодо вирішення пріоритетних завдань на сході України, припинення війни, виконання Мінських домовленостей», – сказав Володимир Зеленський.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо передумов і подальших кроків для активізації переговорного процесу стосовно Донбасу. Глава держави також наголосив, що його пріоритет – повернення всіх українських полонених.

Оставить комментарий

avatar
250