Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Прозора влада повинна бути прозорою в усьому – Президент про запуск Національної інфраструктури геопросторових даних

Прозора влада повинна бути прозорою в усьому – Президент про запуск Національної інфраструктури геопросторових даних
19 Лют 2021 16:40 | Новини України

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко разом з в. о. голови Держгеокадастру Олексієм Пінчуком, в. о. голови Державного космічного агентства Михайлом Левом та провідними науковими співробітниками Науково-дослідного інституту геодезії і картографії, керівником проекту USAID Agro Сергієм Кубахом презентували Президенту Володимиру Зеленському пілотний проект Національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД).

Роман Лещенко зазначив, що проект реалізується в межах ініційованої Главою держави у 2019 році земельної реформи. Було зазначено, що близько 20 років питання відкритості даних щодо земельних ресурсів не вирішувалося, і зрештою закон «Про національну інфраструктуру геопросторових даних» було ухвалено у квітні 2020 року. Після цього команда Держгеокадастру почала роботу над проектом, який сьогодні презентується.

«Це закон, який робить прозорим і відкритим земельний кадастр, який дає суспільству інформацію про всі природні ресурси, хто їх використовує, хто власник, хто безоплатно отримував землю, хто скільки сплачує податків, де здійснюється незаконна вирубка лісів, де в нас є проблематика з пожежами, будь-якими техногенними катастрофами, чи здійснюється законне чи незаконне будівництво. Фактично це велика база даних нашої держави в межах тих основних позицій, які ви нам окреслили в питанні реалізації земельної реформи», – наголосив міністр.

Оставить комментарий

avatar
250