Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент доручив перевірити всі мінно-вибухові загородження на дорогах і шляхах сполучення в зоні проведення ООС

Президент доручив перевірити всі мінно-вибухові загородження на дорогах і шляхах сполучення в зоні проведення ООС
16 Лют 2021 03:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський одразу після повернення з Об’єднаних Арабських Еміратів в аеропорту зустрівся з міністром оборони Андрієм Тараном, Головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком, заступником керівника Офісу Глави держави Романом Машовцем та Героєм України, членом Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ігорем Герасименком. Президенту доповіли про деталі загибелі трьох українських військових у неділю в районі Новолуганського на Донбасі. 

Як стало відомо, капітан Олександр Войтенко, старший солдат Дмитро Мироненко та солдат В’ячеслав Олексієнко підірвалися на п’яти мінах ТМ-62, встановлених у шаховому порядку.

Вранці 14 лютого вони переміщувалися для несення служби та рухалися вздовж дороги за маршрутом. Близько 9:30 пролунав вибух. Швидка прибула на місце, але врятувати їх не змогли.

Розглядаються три ймовірні причини підриву: порушення правил поводження з боєприпасами і вибуховими пристроями; теракт незаконних збройних формувань дистанційного підриву міни; недбале ставлення військових до служби, що виразилося в неналежній організації служби та переміщенні військових під час виконання бойових завдань.

Оставить комментарий

avatar
250