Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська зустрілася з міністром культури та молоді Об’єднаних Арабських Еміратів

Олена Зеленська зустрілася з міністром культури та молоді Об’єднаних Арабських Еміратів
14 Лют 2021 13:40 | Новини України

У межах офіційного візиту Президента України та першої леді до Об’єднаних Арабських Еміратів Олена Зеленська провела зустріч з міністром культури та молоді Нурою бінт Мухаммад Аль Каабі. На зустрічі сторони обговорили питання співпраці у сфері культури та ідеї щодо її поглиблення.

Значна активізація культурної співпраці між мистецькими спільнотами обох країн розпочалася разом з підписанням Угоди про співробітництво у сфері культури між Кабінетом Міністрів України та урядом Об’єднаних Арабських Еміратів у 2017 році. Зокрема, українське мистецтво було представлене в межах наймасштабніших і найбільш відвідуваних фестивалів ОАЕ, а саме на Фестивалі культурної спадщини емірату Шарджа та Фестивалі спадщини шейха Заїда.

Серед ініціатив для поглиблення співпраці між двома країнами, які сьогодні запропонувала перша леді України, можна виокремити:

– проведення тижнів українського кіно в ОАЕ;

– заснування Днів українського народного мистецтва та традиційної української кухні з проведенням у їхніх межах майстер-класів з народних промислів та кулінарної майстерності, писанкарства, плетіння вінків, показів національних костюмів і прикрас тощо;

Оставить комментарий

avatar
250