Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У боротьбі з COVID-19 велика відповідальність і частина роботи лежить саме на місцевій владі – Кирило Тимошенко

У боротьбі з COVID-19 велика відповідальність і частина роботи лежить саме на місцевій владі – Кирило Тимошенко
9 Лют 2021 18:40 | Новини України

У питаннях ефективної протидії поширенню коронавірусу велике значення має тісна співпраця місцевої влади, обласних державних адміністрацій і центральних органів влади, адже значна частина відповідальності лежить саме на місцевому керівництві. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

«Під час процесу децентралізації, який і зараз триває в нашій країні, велика відповідальність і робота покладені саме на обласні державні адміністрації, на місцеве самоврядування. І це головне. Але деякі з органів місцевого самоврядування ще не до кінця це розуміють», – зазначив Кирило Тимошенко.

За його словами, завдяки постійній координації Офісу Президента, МОЗ та очільників облдержадміністрацій вдається тримати під контролем кількість вільних ліжок у медзакладах у регіонах та розуміти динаміку захворюваності.

«Фактично з листопада, коли у нас було 50 тисяч ліжок для хворих на COVID-19, ми змогли зробити 65 тисяч ліжок. Як це відбувається? Кожен очільник області збирає своїх медиків разом з Міністерством охорони здоров’я, розуміє, які лікарні можуть бути підключені до програми боротьби з COVID-19, розуміє, де можуть бути створені додаткові ліжка. Разом з Національною службою здоров’я України вони підписують контракти, входять у пакетне обслуговування й таким чином збільшують кількість ліжок», – розповів Кирило Тимошенко. 

Оставить комментарий

avatar
250