Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Глава держави нагородив українських полярників з нагоди 25-річчя антарктичної станції «Академік Вернадський»

Глава держави нагородив українських полярників з нагоди 25-річчя антарктичної станції «Академік Вернадський»
6 Лют 2021 19:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди визначним українським полярникам за їхній внесок у здійснення наукової діяльності в Антарктиці та з нагоди 25-річчя української антарктичної станції «Академік Вернадський».

Зокрема, орденом князя Ярослава Мудрого ІІІ ступеня нагороджений директор Інституту біохімії імені О. В. Палладіна Національної академії наук України Сергій Комісаренко, який був першим послом України у Великій Британії та сприяв безкоштовній передачі нашій державі британської антарктичної станції «Фарадей». Також посмертно був нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня директор Центру антарктичних досліджень у 1993-1999 роках Петро Гожик.

«Кожна велика історія – це передусім люди, які зробили її можливою. Я дякую присутнім тут представникам української полярної спільноти, а також усім, хто в різні роки працював на станції «Академік Вернадський». Вірю і впевнений, що історія «Вернадського», історія «української Антарктиди» триватиме й буде тільки успішною. Дякую нашим полярникам і полярницям за їхню роботу, внесок у науку та зміцнення авторитету України у світі», – наголосив Володимир Зеленський.

Оставить комментарий

avatar
250