Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Міжнародні партнери України підтримують рішення РНБО про застосування санкцій щодо низки телеканалів – Глава держави

Міжнародні партнери України підтримують рішення РНБО про застосування санкцій щодо низки телеканалів – Глава держави
5 Лют 2021 19:40 | Новини України

Президент Володимир Зеленський наголосив, що рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування обмежувальних заходів щодо власника низки телеканалів було виправданим і законним, його підтримали міжнародні партнери України.

«Рішення РНБО законне, логічне, виправдане й, головне, – справедливе. І ще – повністю підтримане США та Євросоюзом і країнами «Великої сімки», які чітко бачать різницю між цензурою та захистом національних інтересів», – зазначив Глава держави у своєму влозі.

Президент зауважив, що як людина, яка понад 20 років пропрацювала на телебаченні, якій забороняли концерти, фільми та серіали, яка ненавидить цензуру і знає, що таке захищати свободу слова, він ухвалив рішення про санкції, маючи вагомі причини.

«Якщо хтось забув – Росія анексувала у нас Крим, а частина нашої території сьогодні окупована, впевнений, що тимчасово. І всі ті, для кого бізнес із цими територіями є нормою, ті, для кого підтримувати зв’язки з незаконними формуваннями і псевдоструктурами на цих територіях є нормою, – всі вони створюють загрозу нашій країні. А значить, країна буде з ними боротися. І це теж є нормою. І як Президент я зобов’язаний і буду діяти будь-якими доступними мені законними способами для нейтралізації подібних загроз. Зокрема за допомогою санкцій», – наголосив Володимир Зеленський.

Оставить комментарий

avatar
250