Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська привітала екскурсоводів Маріїнського палацу з ювілейною, сімдесятою екскурсією в межах програми «Дитячий день»

Олена Зеленська привітала екскурсоводів Маріїнського палацу з ювілейною, сімдесятою екскурсією в межах програми «Дитячий день»
4 Лют 2021 19:40 | Новини України

Перша леді України Олена Зеленська на своїй Facebook-сторінці привітала екскурсоводів Маріїнського палацу з ювілейною, сімдесятою екскурсією в межах своєї ініціативи з проведення безкоштовних екскурсій для школярів.

З часу старту ініціативи, з вересня 2020 року, в «дитячий день», яким було обрано четвер, до палацу навідалися понад тисячу школярів. Серед них – учні 2-11-х класів, діти зі спеціалізованих навчальних закладів з вадами слуху та аутизмом.

«Я хочу привітати працівників палацу з цією подією та подякувати за їхню працю та гостинність. Попереду ще багато «четвергів», екскурсій та допитливих дітей. Нехай історія стає для нас ближчою», – зазначила Олена Зеленська у своєму дописі на Facebook-сторінці.

За словами самих екскурсоводів, діти із захопленням відвідують історичну пам’ятку.

«Діти у Маріїнському палаці кожного разу дивують. Якщо це малеча, то їм хочеться до всього доторкнутися та про все запитати. Коли їм кажеш, що це резиденція Президента України для урочистих прийомів, то кожного разу питають, чи він зараз у палаці. Також протягом екскурсії часто можна почути жваві суперечки про те, чи справжнє золото на стінах і скільки золота в палаці загалом. І найбільш приємно, коли в кінці хтось із дітей іноді з посмішкою питає: «А можна ще?» – ділиться екскурсовод Іван Жуковський.

Оставить комментарий

avatar
250