Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Радник Президента України: Очікуємо, що 2021 рік буде роком економічного зростання

Радник Президента України: Очікуємо, що 2021 рік буде роком економічного зростання
24 Січ 2021 11:40 | Новини України

Радник Президента України з економічних питань Олег Устенко прогнозує, що у 2021 році українська економіка почне відновлюватися завдяки позитивним тенденціям на зовнішніх ринках та монетарній політиці НБУ. Зростанню може сприяти виконання Україною «домашнього завдання» з покращення інвестиційного клімату та реалізація кроків зі стимулювання внутрішніх інвестицій. 

«Якщо говорити взагалі про 2021 рік, ми очікуємо, що це буде рік економічного зростання, рік поступового відновлення і всієї глобальної економіки, і, звичайно, української економіки», – зазначив він в інтерв’ю одному з українських медіа.

Радник Глави держави зауважив, що Україна значною мірою залежить від ситуації на зовнішніх ринках, і будь-які зміни там одразу позначаються на всіх так званих малих відкритих економіках, до яких належить і українська.

«Але очікування на 2021 рік позитивне», – сказав Олег Устенко. 

За його словами, протягом останніх місяців на зовнішніх ринках зростали ціни на ті сировинні групи, які експортує Україна, зокрема метали та продукцію сільського господарства, і є очікування, що така ситуація збережеться й надалі. 

Оставить комментарий

avatar
250