Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент вимагає комплексного підходу до надання соціальних послуг з догляду за літніми людьми

Президент вимагає комплексного підходу до надання соціальних послуг з догляду за літніми людьми
22 Січ 2021 17:40 | Новини України

Президент Володимир Зеленський у Харкові, де він перебуває з робочою поїздкою у зв’язку з пожежею в будинку для літніх людей, провів нараду щодо механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям.

Глава держави закликав учасників зустрічі до відвертого діалогу. Він зазначив, що очікує на системні пропозиції щодо вирішення цієї та унеможливлення подібних ситуацій. Винні у трагедії мають понести покарання.

«Коли 15 людей гине, крім системних проблем, завжди є відповідальні», – сказав Володимир Зеленський і ще раз висловив співчуття рідним і близьким загиблих.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов поінформував про затриманих – наразі усім чотирьом готується повідомлення про підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу. Також урядова комісія з’ясувала, що дані про заклад відсутні в департаменті соціального захисту.

«Для закладів, де перебувають особи похилого віку та особи з інвалідністю, законом встановлено чіткі критерії та вимоги до функціонування. У зв’язку з цим у межах роботи урядової комісії Мінсоцполітики займеться виявленням закладів, відомості про які відсутні у реєстрі надавачів соціальних послуг», – повідомив Олексій Чернишов і наголосив, що поряд зі швидкими рішеннями нині влада має працювати над комплексним.

Оставить комментарий

avatar
250