Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Зміни у сфері публічних закупівель не повинні суперечити європейському законодавству – листи Президента очільникам уряду і парламенту

Зміни у сфері публічних закупівель не повинні суперечити європейському законодавству – листи Президента очільникам уряду і парламенту
20 Січ 2021 22:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо необхідності дотримання міжнародних зобов’язань України при внесенні змін до законодавства у сфері публічних закупівель.

Про це йдеться у листах Глави держави, адресованих очільникам уряду та парламенту. Президент звертає увагу, що наразі пропонується низка ініціатив, які передбачають виведення з-під дії Закону України «Про публічні закупівлі» в цілому або з-під дії окремих його положень здійснення закупівель товарів і послуг у різних сферах.

«Вказане суперечить основній меті та принципам закону, а також може створити підґрунтя для виникнення проявів корупції, що матиме негативний вплив на стан міжнародних відносин України, у тому числі з фінансовими організаціями», – зазначає Володимир Зеленський.

За його словами, основною метою Закону України «Про публічні закупівлі» є забезпечення ефективного та прозорого здійснення закупівель, створення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері та розвиток сумлінної конкуренції.

Оставить комментарий

avatar
250