Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Заступник керівника Офісу Президента України назвав основні пріоритети співпраці з адміністрацією нового Президента США

Заступник керівника Офісу Президента України назвав основні пріоритети співпраці з адміністрацією нового Президента США
18 Січ 2021 18:40 | Новини України

Серед пріоритетів у відносинах з адміністрацією нового Президента США буде підтримка територіальної цілісності та повернення тимчасово окупованих територій України, активізація економічної співпраці та боротьба з корупцією. Про це розповів заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква в інтерв’ю ТСН.ua.

«Перш за все це підтримка США суверенітету та територіальної цілісності України, і, зокрема, військова допомога. Це питання було важливим для України за всіх адміністрацій США. І в черговому оборонному бюджеті передбачені ті самі обсяги військової допомоги, і, що дуже важливо, збільшено фінансування постачання летального озброєння Україні. Безумовно, ми виходимо з того, що це питання залишиться пріоритетом і для нової адміністрації США», – наголосив він.

Ігор Жовква зазначив, що ще одним пріоритетом є активне залучення Сполучених Штатів до процесу врегулювання ситуації на Донбасі й деокупації Криму.

«Ми можемо багато говорити про формати цього залучення, визначення можливих певних посад тощо, але стовідсотково можна сказати, що це питання точно буде зараз на радарі нової адміністрації. Немає підстав у цьому сумніватися», – переконаний він.

Оставить комментарий

avatar
250