Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ведеться робота над «дорожньою картою» з врегулювання спірних питань у двосторонніх відносинах України та Угорщини – заступник керівника Офісу Президента

Ведеться робота над «дорожньою картою» з врегулювання спірних питань у двосторонніх відносинах України та Угорщини – заступник керівника Офісу Президента
18 Січ 2021 09:40 | Новини України

Україна та Угорщина працюють над спільним документом, який сприятиме врегулюванню спірних питань у двосторонніх відносинах. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква в інтерв’ю ТСН.ua.

Він зазначив, що в дипломатичному плані 2021 рік починається з візиту в Україну міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто.

«27 січня на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби міністр закордонних справ Угорщини прибуде до України й проведе низку офіційних зустрічей. До слова, буде обговорюватися весь комплекс питань», – сказав заступник керівника Офісу Президента.

Відповідаючи на запитання, чи мають країни спільний план виходу з кризи у відносинах, Ігор Жовква заявив: «Бажаним для України було б укладення відповідного договору чи угоди з Угорщиною, яка б врегулювала цей комплекс питань, – так звана джентльменська угода або угода про паритетність, рівність, взаємовигідність відносин. Над таким документом робота ведеться. За дорученням Президента такий документ було підготовлено українською стороною, передано угорській стороні, отримано їхню реакцію, і зараз процес триває».

Оставить комментарий

avatar
250