Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський і Майя Санду відзначили важливість спільної боротьби з контрабандою на українсько-молдовському кордоні

Володимир Зеленський і Майя Санду відзначили важливість спільної боротьби з контрабандою на українсько-молдовському кордоні
12 Січ 2021 16:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський і Президент Молдови Майя Санду під час перемовин у Києві визначили пріоритетними сферами для спільного економічного імпульсу енергетику, інфраструктуру та транзит.

Сторони відзначили важливість спільної боротьби з контрабандою на українсько-молдовському кордоні, зокрема на придністровській ділянці.

«Це дійсно важлива сфера співпраці, враховуючи, зокрема, й наше прагнення інтеграції до спільного ринку з Європейським Союзом», – зауважив Президент України у своїй заяві за результатами зустрічі.

Також він відзначив чимало напрацювань для поглиблення співпраці в енергетичній сфері.

«Це збільшення обсягів зберігання природного газу молдовської сторони в українських сховищах, проекти транзиту європейського газу територією Молдови до України, відновлення постачання електроенергії до Молдови та транзиту електроенергії з України до Румунії, який пройде територією Молдови», – сказав Володимир Зеленський.

Також Президент України наголосив, що амбітний проект будівництва сучасної магістралі, яка з’єднає Київ та Кишинів, дасть змогу скоротити час подорожі між столицями держав до п’яти-шести годин, що активізує торгівлю, спростить транзит та покращить міжлюдські контакти.

Оставить комментарий

avatar
250