Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Спільна заява Президента України Володимира Зеленського і Президента Республіки Молдова Майї Санду

Спільна заява Президента України Володимира Зеленського і Президента Республіки Молдова Майї Санду
12 Січ 2021 13:40 | Новини України

м. Київ, 12 січня 2021 року

Ми, Президенти України і Республіки Молдова:

Наголошуємо на важливості українсько-молдовських відносин для подальшого розвитку наших держав. Результати нещодавніх президентських виборів у Республіці Молдова підтвердили європейський вибір та зобов’язання боротьби з корупцією громадян Республіки Молдова. Вони відкрили вікно можливостей для нового етапу розвитку змістовного та перспективного діалогу між нашими країнами.

Підкреслюємо спільний намір України та Республіки Молдова відновити діалог на високому рівні та надати йому динамічного характеру, створити необхідні передумови для стратегічного двостороннього співробітництва в інтересах наших держав та народів.

Оскільки пандемія COVID-19 суттєво вплинула на глобальний та регіональний порядок денний, ми підтримуємо необхідність посилення міжнародного співробітництва з метою мінімізації негативних наслідків пандемії. У зв’язку з цим ми знову підтверджуємо свою підтримку принципу багатосторонності та співробітництва на міжнародних, європейських та регіональних платформах взаємодії, які, серед іншого, сприяють виробленню узгоджених підходів до існуючих та майбутніх викликів і загроз.

Оставить комментарий

avatar
250