Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Звільнені українські моряки із судна Captain Khayyam повернулися додому та нарешті побачили рідних після п’яти років утримування в Лівії

Звільнені українські моряки із судна Captain Khayyam повернулися додому та нарешті побачили рідних після п’яти років утримування в Лівії
8 Січ 2021 11:40 | Новини України

Вранці 8 січня на батьківщину повернулися четверо українських громадян: Євген Морар, Володимир Тостоган, Олег Войнеровський та Павло Чайка, члени екіпажу танкера Captain Khayyam, який було затримано в територіальних водах Лівії 13 лютого 2016 року. У грудні 2017-го лівійський суд засудив українців та інших членів екіпажу судна до п’яти років ув’язнення.

У Міжнародному аеропорту «Бориспіль» їх зустрічали заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець, заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко та родичі моряків.

«Сьогодні ми повернули додому ще чотирьох наших громадян. Держава працює над цими питаннями дуже професійно. Міжвідомча кооперація і взаємодія допомагає нам досягати таких результатів. Хлопцям бажаю швидше повернутися до нормального життя», – зазначив Роман Машовець після зустрічі звільнених.

Заступник керівника Офісу Президента нагадав, що на початку грудня 2020 року в Україну повернулися двоє громадян з Іраку, а напередодні Нового року з табору на території Сирії евакуювали двох жінок та сімох дітей.

Оставить комментарий

avatar
250