Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Люди мають отримувати соціальні виплати та сервіси у себе в громаді – Юлія Соколовська

Люди мають отримувати соціальні виплати та сервіси у себе в громаді – Юлія Соколовська
8 Гру 2020 19:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента Юлія Соколовська наголошує на важливості якнайшвидшого поширення застосування програми «Соціальна громада» у громадах.

«Люди мають отримувати соціальні виплати та сервіси у себе в громаді, а не в районах. Тому важливо якнайшвидше масштабувати програмний комплекс «Соціальна громада», який добре зарекомендував себе, на кожну громаду», – наголосила вона під час участі у конференції Програми U-LEAD with Europe «Досягнення та виклики у сфері адміністративних послуг 2020-2021», яка проходила в Українському домі.

Юлія Соколовська детально розповіла про виклики, які постали у сфері соціальної політики у зв’язку із завершенням децентралізації, укрупненням районів та перерозподілом повноважень із соціального захисту між укрупненими РДА, центральними органами виконавчої влади та місцевими громадами.

Заступник керівника Офісу Президента зазначила, що з 1460 громад нині до «Соціальної громади» підключено вже понад 400, а ще 141 – у процесі під’єднання. Тож необхідно активізувати роботу з долучення громад до цього комплексу, щоб до березня 2021 року він працював у кожній з них. Не можна допустити жодного дня погіршення соціальної підтримки для людей, які її потребують, зауважила вона.

Оставить комментарий

avatar
250