Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

За даними ЗСУ, на сьогодні 69 військовослужбовців вважаються зниклими безвісти – представник уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій

За даними ЗСУ, на сьогодні 69 військовослужбовців вважаються зниклими безвісти – представник уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій
29 Лис 2020 11:40 | Новини України

Керівник офісу уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Наталія Зарецька сподівається, що Комісія з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, повноцінно запрацює до кінця березня, якщо державні органи діятимуть за планом, запропонованим Офісом Глави держави. Про це вона заявила в інтерв’ю інформаційному агентству «Укрінформ».

Наталія Зарецька зазначила, що, реагуючи на звернення членів родин зниклих безвісти військовослужбовців, Президент України підписав Указ № 495/2020 «Про заходи щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, членів їх сімей».

Вона висловила сподівання, що голова Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, може бути обраний протягом двох тижнів.

«Якщо все піде за планом, всі формальні процедури відбудуться, в березні комісія почне роботу повноцінно», – наголосила Наталія Зарецька.

Представник уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій зазначила, що пошукові роботи не припинялися і здійснювалися силами підрозділів Національної поліції та військовими в зоні проведення бойових дій (гуманітарний проект Збройних сил України «Евакуація 200»), а також громадськими організаціями.

Оставить комментарий

avatar
250