Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент хоче допомогти людям перед тим, як настане потреба запроваджувати локдаун – Юлія Ковалів

Президент хоче допомогти людям перед тим, як настане потреба запроваджувати локдаун – Юлія Ковалів
28 Лис 2020 15:40 | Новини України

Президентські ініціативи спрямовані на надання підтримки людям ще до того, як виникне необхідність у посиленні карантинних заходів в Україні з метою зниження динаміки захворюваності на COVID-19. На цьому наголосила заступник керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

За її словами, в умовах зростання щоденної кількості інфікувань та відсутності вакцини медичній системі будь-якої країни складно реагувати на виклики, пов’язані з пандемією. Це стосується навіть економічно розвинених держав, зокрема США, країн ЄС тощо.

«Перед нами всіма стоїть складна дилема – або врятувати більшу кількість людей, перервавши ланцюжок заражень, або забезпечити необхідність бізнесу працювати та заробляти гроші», – наголосила Юлія Ковалів.

Вона зазначила, що низка країн була змушена знову запроваджувати жорсткі карантинні заходи. Можливо, Україні також доведеться перейти до локдауну, щоб знизити динаміку захворюваності. Але перед цим потрібно забезпечити підтримку тих, хто може втратити заробіток у разі, якщо їхня діяльність потрапить під карантинні обмеження.

Оставить комментарий

avatar
250