Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ініційований Президентом пакет підтримки бізнесу має бути проголосований Радою якнайшвидше, щоб підприємці могли отримати допомогу вже до кінця року – Юлія Ковалів

Ініційований Президентом пакет підтримки бізнесу має бути проголосований Радою якнайшвидше, щоб підприємці могли отримати допомогу вже до кінця року – Юлія Ковалів
27 Лис 2020 13:40 | Новини України

Верховна Рада мала б якнайшвидше ухвалити ініційований Президентом України Володимиром Зеленським пакет законопроектів щодо підтримки підприємців на випадок посилення карантинних заходів, щоб уряд міг до кінця року надати кошти бізнесу. Про це заявила заступник керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів в ефірі програми «Право на владу».

«Президент вніс до парламенту пакет законопроектів, який стосується підтримки бізнесу у випадку, якщо буде запроваджений локдаун. Обсяг цієї підтримки до кінця року, який планується надати і ФОПам, і працівникам ФОПів, і безпосередньо самим підприємствам, сягає від 12 до 15 мільярдів гривень», – зазначила Юлія Ковалів.

За її словами, це вже третій пакет допомоги для підприємців від початку року. Навесні вона спрямовувалася на підтримку малого й середнього бізнесу, зокрема через програму доступних кредитів «5-7-9%», за якою вже видано позики на суму 13,5 млрд грн.

Юлія Ковалів наголосила, що в проектах законів, ініційованих Президентом, чітко зазначені суми допомоги, зокрема 8 тис. грн для ФОПів та кожного найманого працівника. Підприємствам, чия діяльність забороняється на час карантину, компенсуватиметься сплата ЄСВ. А програма кредитування «5-7-9%» буде продовжена та розширена.

Оставить комментарий

avatar
250