Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська відкрила другий день четвертого Українського жіночого конгресу

Олена Зеленська відкрила другий день четвертого Українського жіночого конгресу
26 Лис 2020 12:40 | Новини України

Перша леді Олена Зеленська виступила на четвертому Українському жіночому конгресі – платформі, що об’єднує українських та міжнародних громадських діячів, політиків, державних посадовців, експертів і лідерів думок задля встановлення рівності жінок і чоловіків у всіх сферах життя.

Однією з основних тем цьогорічного конгресу з огляду на ситуацію у світі стала пандемія COVID-19, її вплив та наслідки для жінок у сфері трудових і сімейних відносин, а також захист від гендерно зумовленого насильства.

«Роль жінки у суспільстві та в сім’ї у складні часи посилюється, як і навантаження на неї. Під час карантину ми, жінки, крім своїх професійних обов’язків, виконували й домашню роботу, обсяг якої збільшився. Одночасно встигали допомагати з навчанням дітям, які вчилися дистанційно вдома», – сказала Олена Зеленська у своїй промові.

«У професійному житті жінкам також доводиться протистояти викликам, спричиненим пандемією. Особливо лікарям та медичним працівникам, серед яких в Україні жінок – понад 80 відсотків. Не можемо забувати й про освітян, яким довелося швидко вчитися самим, аби продовжувати навчати наших дітей. Взагалі, мабуть, немає жодної професійної сфери, на яку б не вплинула пандемія», – наголосила вона.

Оставить комментарий

avatar
250