Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У нас є оптимізм щодо голосування у Верховній Раді за зміни до закону про вибори народних депутатів – Глава АПУ

У нас є оптимізм щодо голосування у Верховній Раді за зміни до закону про вибори народних депутатів – Глава АПУ
21 Тра 2019 23:25 | Новини України

Глава Адміністрації Президента України Андрій Богдан заявив, що дострокове припинення повноважень Верховної Ради відповідає Конституції, і на цьому наголошували більшість голів фракцій на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським.

«З точки зору законодавства ми не бачимо жодних проблем. Усі присутні на консультаціях погодилися йти на вибори. Сприйняли цю позицію Президента та погодили спільну позицію всіх фракцій завтра розглянути зміни до закону про вибори народних депутатів», – сказав Андрій Богдан в ефірі ток-шоу «Пульс» на телеканалі «112 Україна».

Він зазначив, що під час зустрічі Президента з головами парламентських фракцій і груп обговорювалося питання про проведення парламентських виборів за пропорційною системою, а також зниження прохідного бар’єра до 3%. Це буде відображено у законопроекті, який наразі готується. «Ми погоджуємося з цим шляхом як тимчасовим – для проведення цих дострокових виборів», – зауважив Андрій Богдан. 

«Але наша програма, наша ідеологія передбачає ухвалення Виборчого кодексу з відкритими списками. Проте ухвалення цього кодексу наразі неможливе, зважаючи на позиції народних депутатів. Однак, можна внести зміни до чинного закону. Зміни до закону про вибори народних депутатів стосуватимуться вилучення мажоритарної системи та зниження прохідного бар’єра до 3%. Це такий компроміс», – зазначив Глава Адміністрації Президента України. 

Оставить комментарий

avatar
250