Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У межах проекту Олени Зеленської україномовні аудіогіди впроваджено одразу в трьох музеях Туреччини

У межах проекту Олени Зеленської україномовні аудіогіди впроваджено одразу в трьох музеях Туреччини
17 Жов 2020 12:40 | Новини України

Під час робочого візиту Президента України Володимира Зеленського до Турецької Республіки перша леді Олена Зеленська взяла участь в урочистому запуску аудіогіда українською в найбільшому палаці Туреччини – Долмабахче. Паралельно україномовні аудіогіди було презентовано ще у двох відомих культурних пам’ятках Туреччини – музеї просто неба Ефес та Національному парку Гьореме, що у Каппадокії. 

Урочисту подію з нагоди запуску україномовних аудіогідів також відвідала перша леді Туреччини Еміне Ердоган. Аудіогіди українською у палаці Долмабахче, музеї Ефес та Національному парку Гьореме було запроваджено за сприяння Міністерства закордонних справ і Міністерства культури та туризму Туреччини. Переклад здійснено силами Посольства України в Турецькій Республіці та Генерального консульства України у Стамбулі. 

«Наші держави – Україну й Туреччину – поєднує не тільки Чорне море, а й багатовікова спільна історія, спільна культура, дружба та стратегічне партнерство. І сьогодні, запускаючи україномовні аудіогіди одразу в трьох найвідоміших музеях Туреччини, ми ще більше об’єднуємо наші країни», – сказала Олена Зеленська під час урочистої церемонії.

Оставить комментарий

avatar
250