Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Інтерв’ю Володимира Зеленського турецькому інформаційному агентству Demirören

Інтерв’ю Володимира Зеленського турецькому інформаційному агентству Demirören
16 Жов 2020 14:35 | Новини України

Інтерв’ю Президента України Володимира Зеленського турецькому інформаційному агентству Demirören

– В останні роки турецько-українські відносини переживають золоту добу. Співпраця в багатьох галузях стає дедалі глибшою. Чим ви пояснюєте міцне стратегічне партнерство між двома країнами? Які ваші очікування від візиту до Турецької Республіки?

– Це цілком логічно для наших народів – бути разом у нинішньому складному та суперечливому світі. Ми ж не просто сусіди. Ми однаково говоримо світу, що голос кожного народу має бути почутий повною мірою. Це та багато іншого нас об’єднує.

Наше стратегічне партнерство вибудуване на основі довгострокової дружби, взаємної поваги та мудрого розуміння почуттів наших суспільств. Ми вдячні Туреччині за послідовну й абсолютно щиру підтримку України, за допомогу у відстоюванні територіальної цілісності нашої держави. Це не забудеться всіма поколіннями українців.

Крім того, розвиваючи нашу співпрацю, ми працюємо й над інтеграцією в НАТО. Збройні сили вашої країни – серед лідерів за майстерністю та бойовою міццю у світі. І у зв’язку з цим хотів би звернути вашу увагу на те, що велика кількість українських військових проходить підготовку у навчальних центрах Турецької Республіки, отримуючи найсучасніші знання та досвід роботи з найкращими представниками сил НАТО. Цей підхід також виявився важливим і в отриманні нашою країною статусу особливого партнера Альянсу.

Оставить комментарий

avatar
250