Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

З вересня 2021 року жодна установа центрального органу виконавчої влади не зможе вимагати жодної довідки у громадян

З вересня 2021 року жодна установа центрального органу виконавчої влади не зможе вимагати жодної довідки у громадян
5 Жов 2020 16:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступний рік в Україні має стати початком відмови від паперових документів у сфері державних послуг та створення цифрової держави, де бюрократія та корупція будуть нетиповим явищем.

Відкриваючи Diia Summit у Києві, він нагадав, що амбітна мета створення «Держави у смартфоні» була вписана рік тому в його перевиборчу програму як кандидата в Президенти.

«Та вже за рік у Apple Store та Google Play громадяни України змогли завантажувати мобільний додаток «Дія». Отримувати дозволи в електронному кабінеті забудовника. Не відходячи від комп’ютера, реєструвати ФОП за 15 хвилин, тобто – відкривати власну справу швидше, ніж у більшості країн світу. Користуватись сервісом «єМалятко» та отримувати послуги за однією заявою в пологовому будинку або онлайн. Вже за рік ми стали четвертою країною Європи, яка має цифрові водійські права та першою країною у світі, що має цифровий паспорт», – зауважив Володимир Зеленський.

Проте, за його словами, це лише десята частина від того, що заплановано до реалізації, і лише перший крок на шляху до цифрової держави, «де 100% послуг буде онлайн, а бюрократія та корупція стануть нетиповим явищем».

Оставить комментарий

avatar
250