Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент проінспектував будівництво четвертого гідроагрегату на Дністровській ГАЕС

Президент проінспектував будівництво четвертого гідроагрегату на Дністровській ГАЕС
2 Жов 2020 17:40 | Новини України

Під час робочої поїздки до Чернівецької області Президент України Володимир Зеленський відвідав Дністровську гідроелектростанцію, яка наразі є невід’ємною складовою частиною енергетичної стратегії держави до 2030 року.

Електростанція унікальна тим, що працює в режимі «насос – турбіна» та дає змогу використовувати акумульовану вночі енергію для виробництва електроенергії під час пікових навантажень на мережу.

Робота цієї ГАЕС є потужним механізмом регулювання балансу виробництва та споживання електроенергії в енергосистемі України, підвищує якість електричної енергії та її економічну привабливість для потенційних споживачів у Європі.

Під час відвідання електростанції Глава держави оглянув три працюючі гідроагрегати та монтажні зони, де будують другу чергу Дністровської ГАЕС у складі четвертого гідроагрегату.

Закінчити зведення 4-го гідроагрегату другої черги Дністровської ГАЕС заплановано на IV квартал 2020 року. Потужність його пускового комплексу становитиме в насосному режимі 421 МВт, а в генераторному режимі – 324 МВт.

Оставить комментарий

avatar
250