Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський ознайомився з перебігом ліквідації наслідків паводків у Чернівецькій області

Володимир Зеленський ознайомився з перебігом ліквідації наслідків паводків у Чернівецькій області
2 Жов 2020 14:40 | Новини України

Перебуваючи з робочою поїздкою на Буковині, Президент України Володимир Зеленський перевірив стан виконання робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася у червні цього року на території Чернівецької області.

Влітку в результаті паводків було пошкоджено 31 гідротехнічну споруду та 17 мостів, підтоплено 51 населений пункт, 1750 житлових будинків, 3776 криниць, затоплено 819 підвалів, 3642 присадибні ділянки, пошкоджено 2818 га сільськогосподарських угідь. Крім того, із зони підтоплення відселили 136 осіб, з них – 42 дітей. Троє людей загинуло.

Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації виділили 465,6 млн грн. З них уже виплатили майже 13 млн грн матеріальної допомоги населенню, а 20 млн грн, направлені на відновлення дорожньої інфраструктури, використали на 73%. Роботи – на завершальному етапі.

«Ми ліквідовуємо ці наслідки  спільно з громадами. ОТГ, райдержадміністрації – всі разом ліквідують», – розповів голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

Оставить комментарий

avatar
250