Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Рівненщині Президент обговорив можливість створення центрів для підтримки осіб, котрі потерпають від домашнього насильства

На Рівненщині Президент обговорив можливість створення центрів для підтримки осіб, котрі потерпають від домашнього насильства
1 Жов 2020 22:40 | Новини України

Під час робочої поїздки до Рівненської області Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представницями громадської організації «За добробут життя «Берегиня». Було обговорено переваги від створення більшої кількості громадських центрів для підтримки осіб, що опинились у складних життєвих обставинах та потерпають від домашнього насильства.

За словами представниць організації, у таких центрах мають працювати фахівці всіх необхідних галузей, які не завжди є в соціальних службах. Це, зокрема, психологи, юристи, громадські чи сімейні радники, корекційні спеціалісти, соціальні педагоги. Залучення громади до вирішення таких проблем зруйнує психологічні бар’єри між працівниками та відвідувачами центру.

«Ми проектували там розробку різних майстер-класів, тренінгів, які допоможуть таким жінкам покращити психоемоційний стан. Це дуже важливо. Крім того, ми запроектували там кімнату тимчасового перебування», – розповіли представниці громадської організації.

Крім того, такі центри стануть комунікаторами між владою, поліцією та громадою.

Оставить комментарий

avatar
250