Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Марина Порошенко відвідала прем’єру документального фільму «1944» про депортацію кримських татар

Марина Порошенко відвідала прем’єру документального фільму «1944» про депортацію кримських татар
17 Тра 2019 22:05 | Новини України

Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала прем’єру документального фільму «1944», виготовленого кінокомпанією Fresh Production Group за підтримки Міністерства інформаційної політики України. Презентація стрічки приурочена до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

За словами Марини Порошенко, завтра 18 травня 75-та річниця депортації кримських татар, організована тоталітарним режимом Кремля.

«Хочу наголосити, що біль кримських татар – це біль усіх українців. Трагедія 1944-го була лише початком багатолітньої політики репресій проти всього українського народу. І сьогодні ми продовжуємо боротьбу за правду і справедливість, за право жити на рідній землі, розмовляти рідною мовою, зберігати свої традиції і культуру», – наголосила Перша леді України.

Режисери стрічки Фатіма Осман та Юнус Паша запевнили, що зробили все для того, щоб надати можливість глядачам  України і світу більше дізнатися про трагедію 1944-го року, дозволити людям  відчути та розділити з ними біль історії, щоб запобігання повторенню подібного в майбутньому.

Оставить комментарий

avatar
250