Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В Ужгороді Глава держави відвідав Хрестовоздвиженський греко-католицький собор і Cвято-Миколаївську церкву, вручивши там державні нагороди

В Ужгороді Глава держави відвідав Хрестовоздвиженський греко-католицький собор і Cвято-Миколаївську церкву, вручивши там державні нагороди
25 Вер 2020 20:40 | Новини України

Під час робочої поїздки на Закарпаття Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди, присвоєні єпископу Мукачівської греко-католицької єпархії Мілану Шашіку та митрополиту Мукачівському і Ужгородському Української православної церкви Феодору.

Глава держави відвідав Хрестовоздвиженський греко-католицький кафедральний собор у місті Ужгороді, який є пам’яткою архітектури національного значення Закарпаття. Там Володимир Зеленський вручив орден «За заслуги» ІІ ступеня, яким було відзначено Мілана Шашіка, його послідовнику – апостольському адміністратору Мукачівської греко-католицької єпархії єпископу Нілу.

Державна нагорода була присвоєна Мілану Шашіку посмертно 20 липня 2020 року за багаторічну плідну церковну, благодійну та милосердницьку діяльність. Владика Мілан освятив 160 храмів і каплиць, висвятив 154 нових єпархіальних священиків.

«Завдяки владиці Мілану Шашіку Мукачівська греко-католицька єпархія утвердилася як одна з найвпливовіших церковних структур в області, посідає друге місце за кількістю релігійних організацій і вірян», – зазначив Володимир Зеленський під час спілкування з єпископом Нілом та настоятелем кафедрального собору Іваном Тидіром.

Оставить комментарий

avatar
250